15 C
New York
Tuesday, April 23, 2024

Amacımiz, Vizyonumuz ve Temel Değerlerimiz

8 yıl oldu, 2009 yılından bu güne, Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamış olduğumuz medya projeleriyle gerek sektöre gerekse topluma o gün bugündür örnek olmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Başarılara katkı sağladık, sevincleri ve hüzünleri sizlerle paylaştık. 2009 yılından bu yana turkishlifenews.us ve turkishlifenews.com adresleri ile New York merkezli günlük yayın yapan bağımsız bir online gazete olmayı başardık. Gün geldi eleştirildik, gün geldi örnek olduk. Herşeye rağmen TURKISH LIFE NEWS, tüm yayın enstrümanları ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişen ve değişen özgün yapısını korumaya çalıştı. Online yayın olmasının yanı sıra, toplumun sesi ve kulağı olarak çoğu zaman bir düşünce kuruluşu olarak da nitelendirilmenin mutluluğunu yaşadık.

Amacımız

Konuları sorgulayarak, toplumsal farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kıtalar arası yaşam standartlarını sayfalarımıza taşıyarak, sosyal ve kültürel yaşamları, çevreye ve insanlara saygıyı, sevgi ve güzelliği anlatan bir anlayışla daha iyi bir dünyada yaşamamız gerekliliğini gözeten ve hep en iyiyi hedefleyen bir yayın olma özelliğini taşimaya devam ediyoruz…

Vizyonumuz

Dünya coğrafyasında yaşayan Türk vatandaşlarına ve Türk kültürünü yakından tanımak isteyen dost ve okurlarına paydaşlık yapmaya çalışıyoruz. Okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmak istedik. Dunya’dan, Türkiye’den, New York’tan ve Amerika’dan en faydalı, en eğlenceli, en özel, en ilginç ve en aktif konuları ve fotoğrafları sayfalarımıza taşıyarak, yeni bir vizyon olmak istiyoruz.

Temel değerlerimiz

Dürüst, sağduyulu, çevreci, dost, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmak.
Dürüstlük ve hesap verebilirlik. Yaratıcılık ve mükemmeliyet. Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika ve diğer ülke yasalarına ve değerlerine saygılı olmak.
Basın-yayın etik değerlerine bağlı olmak. Dünyamıza, çevre ve insani değerler temelinde pozitif katkı sağlamaktır.

Basın Meslek İlkeleri

Turkish Life News, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Türkçe ve İngilizce yayın yapan prestijli internet yayınlarından biri olarak, yayıncılık ve gazetecilik sorumluluğuyla, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı sayarak, Basın Konseyi tarafından oluşturulan Basın Meslek İlkeleri‘ne uymayı taahhüt etmiştir. Turkish Life News aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan Dünya Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgelerini benimser ve yayınlarında bu bildirgeleri gözetir.

İnsan Hakları

Turkish Life News, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi‘ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Turkish Life News, yayın prensipleri dahilinde olan yayın amacı, vizyonu ve temel değerlerinde; herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. Turkish Life News, yayınladığı haber ve yazı içeriklerinde bu bildiriyi göz önüne almaktadır.

Milli Değerler

Turkish Life News, gerek Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye Cumhuriyeti gerekse dünya coğrafyasında temsil olunan ülkelerin çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetleri ve değerleri karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez.

Şeffaflık ve Tarafsızlık

Turkish Life News ilkelerinden ödün vermeyen şeffaf bir yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Turkish Life News, herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Özgün makalelerimiz ve köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; Turkish Life News yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayına alınır.

İfade Özgürlüğü

Bu madde, Turkish Life News içerik politikasındaki diğer yayın ilkelerine uygun olduğu müddetçe düşünce ve ifade özgürlüğünü benimser ve teşvik eder.

Güvenilirlik

Turkish Life News, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol eder ve bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir. Ancak site içerisindeki bilgilerin bazılarında editörlerin, yazarların veya Yayın Kurulumuzun gözden kaçırdığı yanlış ya da eksik bölümler olabilir. Böyle durumlarda Yayın Kuruluna düzeltme uyarısı geldiğinde gerekli güncellemeler acilen yapılmaktadır.

Gizlilik

Turkish Life News okuyucularından aldığı e-posta, isim/soyisim, bilgi/öneri/istek mesajlarının bilgileri ikinci derece birey veya kurumlarla paylaşmaz veya herhangi bir yerde yayınlamaz. Turkish Life News, yazarlarının iletişim bilgilerini, yasal zorunluluk gerektirmedikçe saklı tutar.

Telif ve Kopyalama Hakkı

Tüm yayın hakları Turkish Life News’a aittir. Kopyalayabilmek için Turkish Life News Telif ve Kopyalama Kuralları‘na uyulması yasal zorunluluktur.

Sorumluluğun Reddi

Turkish Life News’de köşe yazısı niteliğinde fikir beyan eden yazılardan ve yazı altı yorumları ile sitedeki her türlü yorum ve paylaşımdan Kurumsal sahip ve ortaklar, yayın kurulu ve/veya yayıncılar sorumlu değildir. Köşe yazılarındaki fikirler, yazarların kendi kişisel düşünceleri olduğu için yasal sorumluluk ilgili yazarlara aittir. Aynı şekilde paylaşılan her türlü yorumda yasal sorumluluk, yorumu yazan kişiye aittir. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını ihlal edebilecek nitelikte olan yazı ve paylaşımlara izin verilmez. Editörlerin gözünden kaçan içerikler olduğunda derhal yayından kaldırılır.

Tüm soru, öneri ve şikâyetleriniz için bize yazın

Skip to toolbar