Yeşil Kart çekilişine başvurular başladı

Amerika’da çalışma ve yaşama hakkı veren, ABD vatandaşı olmanın yolunu açan, ‘Yeşil Kart‘ (Green Card) 2019 çekilişi için başvurular başladı.

Resmen ABD Çeşitlilik Göçmen Vizesi, Piyangosu olarak bilinen 50 bin kişiye çekiliş yoluyla ABD’de yaşama ve çalışma hakkı veriliyor. Bugün başlayan süreçte başvurular Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın www.dvlottery.state.gov sitesinden ücretsiz olarak yapılıyor. Green Card çekilişi için başvuralar 7 Kasım Salı günü öğle saatinde sona erecek.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın son verilerine göre 2015 yılı çekilişine 157 bin 780 Türk vatandaşı katılmış. Aileleriyle birlikte 254 bin 660 kişiyi kapsayan başvurular sonrasında 3 bin 680 Türk vatandaşı çekiliş yoluyla Yeşil Kart sahibi olmuş.

‘Green Card çekilişi sona erecek mi?’

İki Cumhuriyetçi Partili senatör, Tom Cotton ve David Perdue’nun desteklediği yasa tasarısı, Amerika’ya her yıl kabul edilen yasal göçmen sayısını yüzde 50 oranında azaltmayı öngörüyor. Tasarı, her yıl kabul edilen ortalama 1 milyon yasal göçmen sayısını 500 bine indirmeyi hedefliyor. Bu yasa çerçevesinde Yeşil Kart çekilişinin sonlandırılması ve çalışma vizesiyle Amerika’ya gelenlere Yeşil Kart edinme sürecinin zorlaştırılması gibi yaptırımları da öngörüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkçe kılavuz:
DV-2019-Instructions