Uzun bir süre önce kullanıma sunulan özel abonelik sistemi YouTube Red, sadece üyelerinin izleyebileceği filmler yayımlamaya hazırlanıyor…

Reklamsız ve premium içerikler barındıran YouTube Red, bilindiği üzere öncesinde bolca dedikodu ile gündeme geliyordu. Reklamlardan şikayetçi olan YouTube kullanıcılarına özel sunulacağı aktarılan üyelik sistemi, tüm iddialar sonrasında gerçeğe dönüşmüş ve en nihayetinde kullanıma sunulmuştu. Şimdilerde üyelere özel içerik üretmek isteyen geliştirici ekip, bunun adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Küresel çapta tüm Red abonelerinin izleyebilecekleri filmlerin hazırlanacağına işaret eden YouTube, bu sayede hem üye sayısının artmasını hem de Red abonelerinin beğenisini kazanmayı hedeflemekte. Nitekim memnuniyet seviyesi artan kullanıcıların geri bildirim şeklinde üyeliklerini uzatması da söz konusu.

Ünlü Yönetmenler İle Çalışacak

Henüz kesinleşmeyen ancak sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre YouTube Red, yakın bir zamanda ünlü yönetmenlere ev sahipliği yapabilir. Bu konuda işi ince eleyip sık dokuduğu belirtilen ekibin aynı zamanda bol ödüllü yapımcı ve yazarlar ile çalışacağı da söylenmekte. Nitekim şu anda Vlogumentary adında 90 dakikalık bir belgesel yolda. Projenin yönetmen koltuğunda daha önceki yapımlarında ödülleri almış olan Morgan Spurlock oturuyor.

Tamamı Özgün İçerikler Olacak

Konuyla ilgili açıklama yapan YouTube’un küresel içerik başındaki yetkilisi Susanne Daniels, bahsi geçen bilgilere karşılık olarak tamamı bağımsız ve özgün olmak üzere yeni içerikler üreteceklerini ilk ağızdan açıklamış durumda. Ancak ne tarz film ya da belgesellerin geleceği ise şimdilik gizemini koruyor.