Adam her gün aynı yere bir ağaç dikti, 37 yıl sonra olanlara inanamayacaksınız

Güvenli ve sevgiyle dolu bir dünyada yaşamadığımızı hissettiğimiz anlarda, dünyayı güzelleştirmeye çalışan insanları görmek insana umut veriyor.

Hindistan’ın Majuli Adası’nda yaşayan Jadav Payeng de bu insanlardan biri.

Bir zamanlar Majuli’nin her tarafı yemyeşil ve ormanlarla kaplıydı. Buraya da el atan insanoğlu hayvanların yuvasını ve ormandaki ağaçları yok etti.

37 yıl önce Jadav bir değişiklik yapmak istedi. 1979 yılında Majuli’nin çöl tarafında ilk ağacını dikti. Daha sonra her gün ağaç dikmeye devam etti.

Bugünlerde, Majuli’yi eskisi kadar yeşil görmek mümkün. Hatta neredeyse Central Park’ın iki katı büyüklüğünde. İçerisinde ise 115 fil, su aygırları, geyik ve kaplanlar barındırıyor.

Majuli’nin büyük bir kısmı erozyon sonucunda mahvoldu. Jadav’ın emekleri sayesinde ise bir daha erozyon yaşanmadı.

Jadav’ın en büyük hayali Majuli’yi eski haline geri döndürmekti. Doğa aşığı adamın çabalarıyla Majuli eski haline döndü. Artık burada bolca ağaç ve hayvan görmek mümkün.

Jadav sayesinde Majuli’nin 550 hektarlık bir ormanı var. İçinde de fil, geyik ve kaplan gibi yaban hayvanları barınıyor.

“Forest Man” isimli belgeselde Jadav’ın hayatı ve çalışmaları anlatılıyor. Belgesel, 2014’te gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülü aldı.

Yaptıklarından dolayı sizce de Jadav ayakta alkışlanmayı haketmiyor mu? Adamın doğaya yaptığı sıradışı katkıları arkadaşlarınızla paylaşarak ilham almalarını sağlayın.