‘OSCAR’DA Türk Yemekleri’

Dünyaca ünlü yıldızlar, Türk yemeklerinin tadına Oscar Ödül gecesinde vardılar. Bu yıl da Oscar menüsüne Türk lezzetleri artarak girdi.

Los Angeles’da düzenlenen 91. Oscar Ödülleri Töreninin ardından Oscar yemeğini 25 yıldır Oscar töreninin resmi baş aşçısı olan Wolfgang Puck Catering hazırladı. Şef Wolfgang Puck ile Oscar mutfağında çalışan Spago İstanbul’un Türk şeflerinden Yiğit Mirzaoğlu ve Cihan Kıpçak’ın birlikte hazırladığı bu seneki menüde ana yemek olarak Gaziantep yöresine aitet ve patlıcanla yapılan ve bir çok sevdalısının olduğu “Alinazik”, 500 yılık Osmanlı Saray mutfağından günümüze uyarlanarak gelen ve şölen yemeği olan “Vişneli Zeytin Yağlı Yaprak Sarması”, Ege mutfağının gözdesi “asma yaprağında servis edilen Levrek” ve Kayseri’nin geleneksel “Yağ Mantısı”yer aldı. Gaziantep’in “Kuru Baklavası” ve 10 asır öncesine dayanan Osmanlı padişahlarının misafirlerine sunduğu ve Osmanlı usulü nar şerbeti ile kadayıfla servis edilen Damla Sakızlı Muhallebi” ise dünya starlarını eşsiz bir lezzet serüvenine çıkardı. Geçen yıl ise Oscar töreninde gala yemekleri arasında servis edilen Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı menünün yıldızları olmuştu.

Kayseri’nin geleneksel Yağ Mantısı

1929’dan bugüne Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yapılan Oscar Ödülleri törenine bu yıl da aralarında ünlü yönetmen, yapımcı ve oyuncuları, Hollywood’un büyük patronları, modacılar, film endüstrisinin teknik ve ekonomik alanda ilerlemesini amaçlayan tüm profesyonellerinin de bulunduğu bir çok dünyaca ünlü seçkin isim katıldı. 200 farklı ülkede canlı olarak yayınlanan ve her sene milyonlarca izleyiciyi ekranlara taşıyan Oscar galası, bugün milyonlarca insanın canlı olarak takip ettiği, dünya çapında görkemli bir medya gösterisine dönüşmüş durumda.

500 yılık Osmanlı Saray mutfağından günümüze uyarlanarak gelen ve şölen yemeği olan Vişneli Zeytin Yağlı Yaprak Sarması

Türk mutfağının popülerliğini ve dünya çapında tanınmasını artırmak için çalışmalar sürdüren Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği’nin çabalarıyla Oscar Menüsüne Türk lezzetlerinin katılmasında önemli katkı verdi.