Müzik Dünyası bir efsaneyi kaybetti

Country müzik efsanesi ve aktör Kenny Donald Rogers 81 yaşında cuma gecesi hayatını kaybetti.

Photo from Kenny Rogers Twıtter

Rogers’ın Georgia eyaleti Sandy Springs’teki evinde, doğal nedenlerden dolayı öldüğü açıklandı. Rogers, ‘The Gambler’, ‘Lady’, ‘Islands in the Stream’, ‘Lucille’, ‘She Believes In Me’ ve ‘Through the Years’ gibi hitlerle tanınıyordu. Rogers, 50 yıllık müzik hayatını 2015 yılında emekli olmayı planladığını ve NBC’nin ‘Bugün’e son turdan sonra veda edeceğini açıklamıştı. Rogers kariyeri boyunca altı kez Country Müzik Birliği galibi oldu. Üç Grammy ödülü kazandı ve 19 kez aday gösterildi.

Photo from Kenny Rogers Twıtter

21 Ağustos 1938’de Houston’da doğan Rogers, ‘That Crazy Feeling’ ile ulusal ilgi gördü. İlk muzik grubunu kurdu ve ‘Just Dropped In’ şarkısını söyledi.

High school group “The Scholars”! photo from Kenny Rogers Twıtter

Gruptan ayrıldıktan sonra Rogers, solo kariyerine başladı ve 1977’de üzgün ülke şarkısı büyük ilgi gördü ‘Lucille’ ile hit oldu. Farklı türlerle ilgi gören ve parçaları Hit olan Rugers, Lionel Richie tarafından yazılan ‘Lady’ şarkısını kaydetti.

The Muppet Show! Photo from Kenny Rogers Twıtter

Rogers, 2016’da ‘The Arizona Republic Newspaper’ (Arizona Cumhuriyeti Gazetesi)’ne verdiği röportajda ‘Yaptığım her şeyi ve daha fazlasını yaptım’ dedi, ancak çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmek istediğini söyledi.

Kenny Rogers first book “Luck or Something Like It”! Photo from Kenny Rogers Twıtter

Rogers, 2012’de çıkan ‘Luck or Something Like It’ (Şans veya Benzer Bir Şey) adlı bir anı yazdı.

‘Bahane yapmaktan nefret ediyorum. Kitabımda, mücadele edip yapmaya çalıştığınızda, tahrik edilmek ve bencil olmak arasında ince bir çizgi olduğunu yazdım ve sanırım bu çizgiyi birkaç kez geçtim ve ben sadece şimdi yapmak istiyorum’ dedi.

22 years married and 27 years together! He’s wife Wanda! Photo from Kenny Rogers Twıtter

5 evlilik yapan Ruger, 22 yıldır evli olduğu eşi Wanda ile birlikte Georgia eyaletinde yaşıyordu. Rogers’ın 4 oğlu bulunuyordu.

Photo from Kenny Rogers Twıtter
Photo from Kenny Rogers Twıtter