Turkish Actor Haluk Bilginer Win Best Performance Categories Photo by EnginTufanSevimli © 2019 New York

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından, bu gece 47. Uluslararası Emmy Ödülleri New York Hilton Otel’de düzenlenen Gala Gecesiyle sahiplerine verildi. İlk kez bir Türk Sanatçı, internet dizisi olan ‘Şahsiyet’teki ‘Agah’ rolündeki Haluk Bilginer en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

Photo by EnginTufanSevimli © 2019 New York
NEW YORK [Özel Haber] – Dünyanın dört bir yanından bin televizyon uzmanının katıldığı ve komedyen Ronny Chieng’in sunuculuğunu yaptığı Black-Tie (Siyah-Kravat) Gala Gecesinde Bilginer, aynı zamanda Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu ödüle layık görülen ilk Türk sanatçı olma özelliğine de sahip oldu. En iyi erkek oyuncu kategorisinde finale kalan dört sanatçı arasından seçilen Bilginer bir internet dizi olan ‘Şahsiyet’ dizisindeki ‘Agah’ rolü ile bu ödülün sahibi olmayı hak kazandı. Macar sanatçı Marina Gera ‘Örök Tél’ dizisindeki Irén rolüyle en iyi Kadın Sanatçı ödülünü aldı.

Gece’de iki özel ödül ve 11 Emmy Heykeli Uluslararası Akademi tarafından sahiplerine verildi. Somali-Amerikan, hayırsever, yazar ve eski model Iman, CNN Uluslararası kanalın programcısı Christiane Amanpour Uluslararası Emmy Direktörlüğü Ödülü’nün sahibi oldular.

11 farklı kategoride ‘Emmy Heykeli’ni kazanan sekiz ülke, Avustralya, Brezilya, Kolombiya, Macaristan, Hollanda, Türkiye, İngiltere ve ABD temsilcileri arasından seçilmiş oldu.

Uluslararası Akademi Başkanı ve CEO’su Bruce L. Paisner, yaptığı konuşmada “Televizyon, bu geceki kazananların gösterdiği gibi kültürleri, dilleri ve sınırları aşan evrensel bir sanattır. Uluslararası Akademi, dünyanın dört bir yanından televizyondaki mükemmelliği tanımak için önde gelen küresel platform olmaktan gurur duyuyor” dedi.

Turkish Actor Haluk Bilginer Win Best Performance Categories Photo by EnginTufanSevimli © 2019 New York
Sanatçımız Haluk Bilginer, ödülünü aldıktan sonra yerli ve Amerika kıtasındaki TV kanallarının medya mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödüle layık görülmesi çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum’ ifadelerini kullandı.

TURKISH LIFE MAGAZINE | © 2019 | NEW YORK | Photo by EnginTufanSevimli