Türk-Amerikan Çocukları’ndan 23 Nisan’ın 101.Yılına 101 Fidan

ABD’nin New Jersey eyaletinde kurulu Bingül Sevimli Sanat Atölyesi 2.Geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı kutlaması için Türkiye’de 101. yıla özel 101 fidan dikecek. 

NEW YORK – Uzun yıllar sanat çalısmalarını ve Ögretmenlik görevini Amerika Birleşik Devletlerinde sürdüren Bingül Sevimli öğrencileri’nin isimlerine bağışladığı Sedir Ağacından oluşan 101 fidanı Tema Vakfı işbirliği ile Elazığ’ın Karaali Köyü kırsalında tahsis edilen alanda Türk-Amerikan Çocuklarına 23 Nisan Hatıra Ormanı olarak geleceğe taşıyacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ‘101.Yılına 101 Fidan’ sloganı ile pandeminin ikinci yılında çocuklara Doğa sevgisi, hassasiyeti ve sorumluluk kazanmalarına farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projenin çocukların çok uzaklarda da olsa bir ormanlarının o ormanda isimlerinin yaşayacağı bir ağaca sahip oldukları hissi verilmek isteniyor.

KARAALİ KÖYÜ / ELAZIĞ | Photo by Yusuf Boydak

Her yıl fidan sayısı arttırılarak Hatıra Ormanı’nın büyük bir ağaçlandırma projesi olması hedefleniyor.

KARAALİ KÖYÜ / ELAZIĞ | Photo by Yusuf Boydak

Sanat Atölyesi tarafından gecen yıl 23 Nisan’a özel Amerika’da ve Dünyanın farklı yerlerinden çocukların katılımyla bir kolaj video paylaşıldı. Amerika’da yaşayan sanatçı Fahir Atakoğlu, İstanbul’dan Paul Dwyer ve oğlu Eren’in ve bir çok müzisyenin katkı sağladığı ve Atatürk çocuklarının katılımına teşekkür niteliği de taşımakta.

New York © 2021 | Turkish Life News