Hugh Richard Louis Grosvenor
Hugh Richard Louis Grosvenor

Geçtiğimiz Salı günü babasının ani ölümünün ardından Birleşik Krallık’taki Westminster’ın 7. dükü olan Hugh Richard Louis Grosvenor, babasından kalan mirasla birlikte Bloomberg Milyonerler Endeksi’ne girerek dünyanın en zengin 400 kişisinin en genci oldu.İngiltere’nin en zengin üçüncü kişisi ve Kraliyet ailesinin yakın dostu 6. Westminster Dükü Gerald Cavendish Grosvenor’ın ani ölümünün ardından Westminster’ın yeni dükü 25 yaşındaki genç Hugh Richard Louis Grosvenor oldu.

Yeni Dük, Londra’daki Belgravia ve Mayfair bölgesinde bulunan yaklaşık kırk milyar lira değerindeki arazilerin, çiftliklerin ve yaklaşık altmış milyar lira değerindeki varlığa sahip Londra merkezli emlak şirketi Grosvenor Group’un yeni sahibi oldu.

Bloomberg haber ajansına göre Grosvenor, 2015 Kasım ayında dünyanın en zengin 400 kişisi listesine giren Wal-mart şirketi varisi Lukas Walton’dan dört yaş daha genç. Listedeki diğer en genç zenginler ise; 32 yaşındaki Facebook kurucuları Mark Zuckerberg ve Dustin Moskovitz.Grosvenor-family

Genç dük Grosvenor, büyük bir mirasın sorumluluğunu üstlenirken ailenin diğer fertleri de mirastan yararlanmaya devam edecek. Grosvenor emlak şirketinin internet sitesinde yapılan açıklamada, ailenin geleceği için şirketin Grosvenor’larda kalmaya devam edeceği belirtildi.

“LONDRA’NIN YARISININ SAHİBİ”

25 yaşındaki yeni Dük Hugh Grosvenor şimdi konut fiyatlarının astronomik düzeyde olduğu Belgravia ve Mayfair bölgeleri de dahil “Londra’nın yarısı”nın sahibi.

Yeni dük Grosvenor, büyük bir mirasın sorumluluğunu üstlenirken ailenin diğer fertleri de mirastan yararlanmaya devam edecek. Grosvenor emlak şirketinin internet sitesinde yapılan açıklamada, ailenin geleceği için şirketin Grosvenor’larda kalmaya devam edeceği belirtildi.

“TERCİH ŞANSIM OLSA BU HAYATI ASLA SEÇMEZDİM”

Dük ünvanını 1979’da babasının ölümüyle edinen ve sonrasında aile işlerinin başına geçen Gerald Cavendish Grosvenor, Independent gazetesine verdiği bir röportajında, “Tercih şansım olaydı eğer, böyle varlıklı bir hayatı asla seçmezdim, fakat yine de bu hayatı terk etmeyi asla düşünmedim.” açıklamasında bulunmuştu.