Mercedes, sürücüsüz otomobillerde acele etmek yerine temkinli davranmayı tercih ediyor. Zira Mercedes imzası taşıyan ilk sürücüsüz otomobilin yollara çıkışı 2027’yi bulacak gibi görünüyor.

Tesla, Toyota, BMW, Volvo ve Nissan olmak üzere sektörde söz sahibi olan birçok şirket, yeni nesil sürücüsüz otomobiller için kolları sıvamış durumda. Elbette son birkaç yılda dünyanın dijital dönüşümüne yön veren Apple, Facebook ve Google gibi dev isimler de bu alanda varlık göstermek için çalışmalar yapıyor.


 
Daimler bünyesinde olan Mercedes ise bu alanda biraz daha temkinli ilerlemeyi tercih ediyor. Zira şirketin AR-GE departmanının önemli isimlerinden Jochen Haab,yaptığı açıklamada sürücüsüz otomobiller için en az 10 yıla ihtiyaç olduğunu açıkladı. AR-GE müdürü, Mercedes’in şimdilik bu hususta ikinci ya da üçüncü aşamada olduğunu dile getirdi.

Alman şirkete göre sürücüsüz araçların kusursuz bir deneyim sunabilmesi ve trafiğe çıkabilmesi için beş aşamanın da tamamlanması gerekiyor. İşte bu beş adımın tamamlanması da planlara göre 10 yıla tekabül ediyor.


 
Şu anda piyasada otonom sürüş moduna sahip olan birçok farklı otomobil var. Fakat, zaman zaman otomatik pilot sebebiyle çeşitli kazalar meydana gelebiliyor. Özellikle bu noktada temkinli davranma kararı alan Mercedes, kuvvetle muhtemel yapay zekayı daha da ilerletmek istiyor.

Keza bu 10 yıllık süreçte sürücüsüz otomobiller için şehirlerde ve yollarda da birtakım düzenlemeler yapılacak gibi görünüyor. Keza halihazırdaki otoyolların çok büyük bir bölümü (kavşaklar, trafik ışıkları, kaldırımların boyutları vs) sürücüsüz otomobiller için hazır değil. Dolayısıyla sürücüsüz otomobil hususunda Mercedes’indoğru zamanı kolladığı söylenebilir.