Hava trafiğinde Covid-19 salgını: THY 5 nokta hariç tüm yurt dışı seferlerini durduruyor

Türk Hava Yolları (THY) koronavirüs salgınından dolayı Hong Kong, Moskova, Addis Ababa, New York ve Washington dışındaki tüm yurt dışı seferlerini durdurma kararı aldı.

THY, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferleri içinse, “Ercan Havalimanı seferlerimiz için kısmi düzenlemeler yapılmış olup, 19 Mart 2020 itibarıyla 17 Nisan 2020’ye kadar sefer sayısı azaltılmıştır.” açıklamasını yaptı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Kargo seferlerimiz devam edecektir. Yurt içi seferlerimiz azalmakla beraber devam edecektir. Bu da geçer yahu! diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını açıklamış, Türkiye’ye uçuşları durdurma kararı alan ülkelerle birlikte hava yolu trafiği kesilen ülke sayısı 71’e çıkmıştı.

THY’nin internet sitesindeki bilgilere göre yabancılara uygulanan kısıtlamalar ise şöyle;

“Vatandaşlarının Türkiye’ye girişine izin verilmeyen ülkeler”:

Avusturya, Almanya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Mısır, Norveç ve Suudi Arabistan.

Son 14 gün içerisinde transit olarak geçen veya sınırları içinde bulunan yolcuların Türkiye’ye girişine izin verilmeyen ülkeler:

Avusturya, Almanya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Mısır, Norveç ve Suudi Arabistan.