Dembélé’nin Rüyası

Geçmişte Maradona, Ronaldo, Ronaldinho, Cruyff, Messi ve Neymar gibi bir çok yıldızları renklerine bağlayan Barselona, 2017 transfer sezonunuda futbol tarihinin en yüksek ücretli transferlerini gerçekleştiredi. Barselona bu yıl Neymar’ı 222 milyon Avroya PSG’ye transfer ederken, Neyamar’dan boşalan 11 numaralı formayı giymesi için , Manchester United ve Bayern Münih’ind takibinde olan Ousmane Dembele’yi toplam 147 milyon Avro bedelle, kulüp rekoru kırarak transfer etti.

Profesyonel seviyedeki ilk maçına henüz iki yıl önce çıkmasına rağmen, Rennes ve Borussia Dortmund’da geçirdiği birer sezonun ardından futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi olan Fransız yıldız, 20 yaşındaki Dembele Camp Nou Stadyumuna ilk kez bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken; “Futbola başladığından beri en büyük hayalinin Barcelona’da oynamak olduğunu” ifade ederek “Dünyanın en iyi oyuncularına sahip Barcelona ile tüm kupaları kazanmak istiyorum” şeklinde taraftarlara seslendi.

Futbolu seven her çocuğun hayalini süsleyen ve çok az kişinin hayallerine ulaşabildiği bu renkli futbol dünyasının yeni oyuncusu Fransız yıldız Ousmane Dembele, artık Lionel Messi ve Luis Suarez ile birlikte Barselona’nın en etkili adamları arasında yer almış oldu.

Aile içinde “Harika Çocuk” lakaplı Dembele Fransa’nın kuzeyinde, Vernon şehrinde, 15 mayıs 199’de dünyaya gelmiş, Anne ve Babası daha iyi bir yaşam kazanmak için, Fransa’ya göç eden Batı Afrika’nın Moritanya göçmenlerinden. 6 yaşındayken, doğum yeri Vernon ‘dan Rennes’e kadar Annesi ile birlikte gelme kararı alarak, 2004’te Madeleine Évreux futbol kulübünde gençlik kariyerine resmen başlayan Dembele’nin, seçkin kariyerine yönlendirmesinde Annesi etkili olmuş. Dembele’nin futbol dehasına fark eden ve kariyer sıçrayışına yardımcı olan kişi ise amcası Badou Sambague olmuş.

Dembele 2010’da Madeline Evreux ve Evreux’un genç takımlarında 5 yıl boyunca oynamış, 13 yaşındayken Rennes futbol akademisine katılmış ve takımda ilk kez 2015’te sezonunda yer almış. 17 yaşındayken, Angers karşısında ilk Ligue 1 maçına çıkmış ve İki hafta sonra Bordeaux’ya ilk profesyonel golünü atmış.

2016’da Dembele, 15 milyon Euro bonservisle Alman kulüp Borussia Dortmund ile beş yıllık bir sözleşme imzalamış. Almanya’da ilk sezonunu 10 gol ve 20 asistle tamamlayarak, Lig 1’de Thierry Henry’yi den sonra 10 gol sayısına ulaşan en genç oyuncu olmuş, Borussia Dortmund çeyrek finalde son bulan Şampiyonlar Ligi yolculuğunda ve Almanya Kupası zaferinde temel bir rol üstlenmiş.

Her zaman Barselona’da oynamak bir rüya olacağını ve Lionel Messi ve Neymar’ı izleyerek esinlendiğini “Onlar büyük oyuncular. Oyunlarını takip etmeye ve yaptıkları işi eğitimde kopyalamaya çalışıyorum” şeklinde beyanlar veren Dembele 2016 sezonunda 18 maçta dokuz gol atmış ve Mart ayında Rennes’in Nantes’e karşı oynadığı derbi maçta, 3 gol atarak ve Rennes 4-1 kazanmasına öncülük ederken, 17 yaşındaki Jeremy Menez’in 2005’te Sochaux daki gibi puan kazandıran en genç oyuncu unvanını almış.

Genç yaşına rağmen ilgi çekici kariyer istatistiklerine sahip olan Dembele, Profesyonel olduktan sonraki ilk iki sezonunda 78 maç oynamış ve 22 gol ve 25 asist kaydetmiş.

Bu kısa ve parlak geçmişinde kendisinden söz ettirerek dikkatleri çeken Ousmane Dembele, 2017 Ağustos ayında, beş yıllık bir sözleşme imzalanarak 105 milyon avro ve bonuslar karşılığında toplam 147 milyon avro, serbest kalma bedeli de 400 milyon avro olmak üzere, Borussia Dortmund’ dan Barselonaya transfer olmuştur.

2013’te Rennes altyapısından takım arkadaşı Malo Verbeke’nin, Dembele’nin Barcelona’ya transferini şaka olarak attığı tweete deki bildirmiş fakat o gün bu transfere pek ihtimal vermeyen Dembele, bu gün takım arkadaşının 4 yıl önceki Verbeke’nin hayallerini gerçekleştirmiş oldu.

Barcselona, toplam 147 milyon avro rekor bedelle transfer ettiği Ousmane Dembele için Camp Nou’da imza töreni, yaklaşık 18.000 taraftarın katılımıyla gerçekleşmişti. Basın ordusunun katıldığı tanıtım etkinliğinde, 2013 yılında Neymar’ı karşılamak için gelen 50.000 futbolseverin yanında, Dembele’nin imza törenine gelen kişi sayısının azlığı, Dembela’nın törende top sektirmedeki başarısızlığı ve bir grup taraftarın Barselona Başkanı Josep Maria Bartomeu’yu istifaya davet eden tezahüratları da dikkat çekmişti.

Tüm bunlara rağmen ; Ousmane Dembele’nin Barselona tercihinde en büyük etkenin, Lionel Messi ile birlikte oynamak ve yerel idolleriden Seydou Keita’ya kariyer rüyasını gerçekleştiren Barselona kulübünü onurlandırmak olması, uzun yıllar futbol tarihinin en büyük hayalleri içerisinde yer alacaktır.

Kaynak: Ousmane Dembele Childhood Story Plus Untold Biography Facts;
lifebogger.com/ousmane-dembele-childhood-story-plus-untold-biography-facts 29.08.2017